Home > Uncategorized > Lumix FT2, o camera cu care poti intra in apa

Lumix FT2, o camera cu care poti intra in apa

Am testat Lumix FT2, noul model de camera foto compacta de la Panasonic, rezistenta la socuri si la apa. Vezi mai departe cum s-a comportat.
Noul model de camera foto al producatorului aduce cateva imbunatatiri, fata de modelul anterior Lumix FT1, la capitolul calitatii imaginii. Imaginile sunt un pic mai clare, focalizarea se face mai repede si filmarea HD este mult mai buna. Ca aspect, designul este usor imbunatatit, iar rezistenta a fost sporita, astfel incat camera poate fi scufundata pana la 10 metri sub apa. Am testat camera in piscina si pana la o adamcime de 4 metri nu a fost nici o problema.

Camera dispune de 29 moduri de fotografiere, pentru diverse conditii de fotografiere, de la fotografia de noapte, la peisaje sau sub apa. Pentru ca este un compact destinat utilizatorilor amatori, camera nu are moduri de fotografiere manuala, astfel, in afara de sensibilitatea ISO, nu se poate controla expunerea decat din modurile de fotografiere, diafragma si timpul de expunere fiind setate doar automat.
Panasonic Lumix FT2Focalizarea se poate realiza prin selectarea unei portiuni din cadru careia i se poate defini marimea sau pot fi selectate automat portiunile din cadru, prin modul de detectie a fetei, sau prin modul de urmarire a subiectului, care permite blocarea focalizarii pe un subiect, dupa care camera il va urmarii in cadru si va mentine focalizarea pe el.
Camera ofera posibilitatea de a inregistra imagini video HD in formatul 720p(1280x720pixeli). Ca si la modelul anterior, pentru aceasta functie exista un buton dedicat. Nu se pot inregistra imagini foto in timpul filmarii.
Panasonic Lumix FT2Imaginile sunt inregistrate la o rezolutie maxima de 14,1 megapixeli (4320 x 3240), putand fi folosite multe variante de rezolutie la un raport de imagine de 4:3, 3:2, sau 16:9. Calitatea imaginii este foarte buna la sensibilitati ISO pana in 800. Rezultate decente se obtin si la ISO 1600, dar este recomandat sa pastrati sensibilitatea la o valoare cat mai mica, intrucat este o camera foto compacta. Imaginile sunt foarte clare, constrastul si saluratia sunt bune, iar focalizarea se realizeaza mult mai repede fata de modelul anterior si foarte precis.
Sub apa, camera focalizeaza destul de repede. Am testat camera intr-o piscina destul de intunecata si peste 90% din fotografii au iesit bine focalizate. Surprinzator, microfonul camerei inregistreaza sunetul destul de bine si in apa. Este recomandat sa folositi modul special de fotografiere sub apa, sau sa setati temperatura de culoare pentru apa pentru a avea rezultate cat mai bune.
Panasonic Lumix FT2Dimensiunile camerei sunt de 99 x 63 x 24mm, destul de mici pentru performatele sale sub apa. Este destul de usoara, se poate inota usor cu ea in mana, iar la prima vedere pare a fi o camera foto obisnuita. Toate butoanele sunt pozitionate pe partea dreapa a camerei, pentru a usura folosirea acesteia cu o singura mana, iar ecranul LCD de 2,7inci ofera o vizibilitate foarte buna, chiar si din unghiuri mari sau in conditii de soare puternic.
Pachetul contine o husa din cauciuc, ce protejeza in plus camera de socuri sau zgarieturi. In pachetul primit de mine erau incluse camera, doi acumulatori, incarcatorul, cablurile de date si pentru TV, manualele de utilizare si un CD cu drivere si programul de editare Photo Fun Studio 5.0 HD edition.
Panasonic Lumix FT2In zona de acces la baterie, card sau la conectori, exista protectii suplimentare pentru protectia impotriva apei sau a murdariei. Este indicat sa verificati aceste protectii inaintea introducerii camerei in apa. De asemenea, o parte destul de sensibila ar putea fi obiectivul. Folosind husa de cauciuc se poate reduce riscul lovirii sau zgarierii acestuia.
 
Partile bune: rezistenta la apa, socuri si inghet, filmare in mod HD, calitatea imaginii foarte buna pentru o camera foto compacta, dimensiuni si greutate mica
Partile negative: lipsa controlului manual al expunerii si al focalizarii, conectorul USB nu este cel standard, butoanele pentru zoom se apasa destul de greu.
 
Panasonic Lumix FT2Camera foto este destinata celor care vor sa faca fotografii si sa filmeze la o rezolutie foarte buna in conditii vitrege. Prin faptul ca rezista la apa pana la o adancime de 10 metri, la caderi de la 2 metri sau la praf si murdarie, FT2 este o camera foto excelenta pentru scufundari de amatori, pentru mers la plaja fara a avea grija de ea sa nu intre in nisip sau pentru offroad si sporturi extreme, unde ar face fata fara probleme, datorita rezustentei sporite. De asemenea, se comporta foarte bine ca o camera foto compacta pentru utilizarea de zi de zi, pentru calitatea imaginii si fiabilitate sa.
Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: