Home > Uncategorized > Luna are de 100 de ori mai multa apa decat au aratat descoperirile anterioare

Luna are de 100 de ori mai multa apa decat au aratat descoperirile anterioare

Desi pare arida, Luna are apa cat pentru un ocean adanc de un metru si intins cat toata suprafata ei
Un recent studiu sustine ca in interiorul Lunii exista de 100 de ori mai multa apa decat s-a estimat initial. Se confirma faptul ca la suprafata Lunii exista o cantitate semnificativ de apa, dupa cum aratau datele colectate in urma a doua misiuni NASA din octombrie 2009, insa, rezultatele prezente sunt uluitoare.
„Daca am lua toata apa care este prinsa in interiorul Lunii, atunci am putea acoperi cu un ocean adanc de un metru toata suprafata satelitului”, a declarat autorul studiului, Francis McCubbin, un geolog de la Carnegie Institution for Science din Washington D.C.
Echipa lui McCubbin a reanalizat mostre de roca adunate de catre misiunile Apollo si dintr-un meteorit lunar gasit in Africa. Descoperirile lor arata ca densitatea apei in scoarta este de cel putin 64 de parti la milion, cu mult mai mult decat se credea pana acum.
Luna este considerata a fi mult mai arida decat cel mai uscat desert de pe Pamant, dar cantitatea de apa identificata de noul studiu a socat comunitatea stiintifica.
Principala ipoteza cu privire la originea Lunii este ca satelitul s-a format cand un obiect de marimea lui Marte s-a ciocnit cu Pamantul in urma cu circa 4,5 miliarde de ani, aruncand materie pe orbita.
Problema cea mai mare cu acest model este ca multi izotopi gasiti pe Luna se potrivesc doar cu elementele de pe Pamant si cu nimic altceva, fapt care sugereaza o legatura de rudenie puternica intre cele doua corpuri.
Daca Luna s-a format dupa un impact, cum se face ca planeta care s-a ciocnit de Pamant avea aceeași compozitie? Potrivit nationalgeographic.com, descoperirea apei in interiorul Lunii este o piesa foarte importanta din puzzle pe care il reprezinta formarea satelitului.
Acest anunt vine la doar o zi dupa ce o alta echipa a descoperit, pentru prima oara, apa pe un asteroid (24 Themis). Descoperirea este foarte importanta in special pentru argumentararea teoriei potrivit careia oceanele si viata de pe planeta noastra ar putea avea origini extraterestre.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: