Home > Uncategorized > Luna, o suprafata fara apa

Luna, o suprafata fara apa

In ciuda recentelor descoperiri, se pare ca Luna este un adevarat desert.
Interiorul Lunii s-ar putea sa nu contina apa, asa cum se credea pana acum. Un studiu nou a sugerat chiar contrariul. Analizarea din nou a rocilor aduse de misiunile Apollo intaresc ideea unei lumi fara apa.
La 40 de ani dupa ce astronautii au aterizat pe dezolanta suprafata lunara, satelitul era considerat un adevarat desert. Aceasta opinie a inceput sa se schimbe in 2008 cand cercetatorii au descoperit cu ajutorul unui satelit apa intr-o serie de roci lunare,  avand aproape aceeasi concentratie care se gaseste in rocile terestre vulcanice.
Acum, insa, o echipa de oameni de stiinta condusi de Zachary Sharp de la University of New Mexico din Albuquerque a aratat ca masurarea nivelului clorinei din mostrele aduse de misiunile Apollo sugereaza ca Luna a fost intotdeauna lipsita de apa, rocile investigate continand chiar si de 100.000 de ori mai putina apa decat cele de pe Pamant.
Potrivit newscientist.com, clorina se poate gasi sub forma a doi izotopi stabili, 35Cl si 37Cl, care au doi neutroni in plus. Sharp a descoperit ca versiunea mai grea este mai abundenta in rocile lunare decat cele de pe Pamant, acestea formandu-se intr-un mediu mult mai uscat.
Se crede ca Luna s-a format in urma unui impact al Pamantului cu o planeta de marimea lui Marte, in urma cu 4,5 miliarde de ani.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: