Home > Uncategorized > Machiajul egiptenilor antici ii proteja de infectii

Machiajul egiptenilor antici ii proteja de infectii

Cercetatorii francezi sunt de parere ca pleoapele incarcate de vopseluri ale vechilor egipteni aveau un rol mai important decat cel estetic, ajutandu-i sa se protejeze impotriva infectiilor oculare.
Artifacte si documente din Egiptul antic au aratat ca toata lumea, barbat sau femeie, de la servitori si pana la regina, folosea pudre negre pentru machiaj. „Oamenii purtau machiaj in fiecare zi”, a declarat unul dintre autorii studiului, Christian Amatore de la Universitatea Pierre et Marie Curie din Paris.
Potrivit unor manuscrise egiptene, machiajul din jurul ochilor ar fi avut un rol magic prin care zeii Horus si Ra ii protejau pe cai care il purtau impotriva mai multor boli. Infectiile bacteriene ale ochilor, cum ar fi conjunctivita, erau o problema comuna in zona mlastinoasa de-a lungul Nilului. Analizele anterioare ale machiajului, gasit in cateva containere, a relevat mai multe ingrediente care contineau plumb, ceea ce sugera ca substanta era periculoasa pentru ca plumbul este foarte daunator sanatatii.
Un nou studiu a aratat insa ca doze mici de saruri de plumb din machiaj ar fi putut avea un efect benefic, aceastea fortand corpul uman sa produca oxid de azot. Aceasta substanta chimica este cunoscuta pentru abilitatea de a stimula sistemul imunitar, ajutand astfel in lupta organismului cu bacteriile.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: