Home > Uncategorized > Materia intunecata ar putea fi detectata prin emisiile de radiatii gamma

Materia intunecata ar putea fi detectata prin emisiile de radiatii gamma

Simulari computerizate realizatede  Tomoaki Ishiyama si de colegii lui de la National Astronomical Laboratory din Tokio, Japonia, sugereaza ca ar putea exista o metoda de detectie directa.
Nori de materie intunecata, de marimea sistemului nostru solar, care plutesc prin Calea Lactee, si-ar putea trada prezenta prin emiterea de raze gamma.
Materia intunecata este responsabila pentru majoritatea masei din Univers, dar nu interactioneaza cu lumina, nefiind niciodata observata in mod direct. Acum, insa, simulari computerizate construite de  Tomoaki Ishiyama si colegii lui de la National Astronomical Laboratory din Tokio, Japonia, sugereaza ca ar putea exista o metoda de detectie directa.
Modelul japonez arata ca galaxia noastra ar trebui sa fie plina de nori de materie intunecata, de marimea propriului nostru sistem solar, fiind probabil vorba de primele structuri aparute in Univers. Studii anterioare au sugerat ca gravitatia stelelor ar fi dispersat acesti nori de materie intunecata, dar noua simulare arata ca acest lucru s-ar putea produce doar in centrul galaxiilor.
In centrul acestor nori, particulele de materie intunecata s-ar ciocni constant si s-ar anihila, emanand raze gamma. Telescopul Fermi de la NASA cauta acum semnele acestor radiatii.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: