Home > Uncategorized > Misterul monstrului intergalactic a fost deslusit VEZI FOTO

Misterul monstrului intergalactic a fost deslusit VEZI FOTO

IC 2497 este un obiect verde, ciudat, de marimea unei galaxii, dar care nu are stele.
Astronomii au oferit o posibila explicatie pentru uriasul nor de gaze verde si misterios care pluteste in spatiul intergalactic.
Potrivit discovery.com, norul misterios a fost descoperit in 2007 de catre profesorul danez (de la o scoala generala), Hanny van Arkel, in timp ce cauta printre diverse imagini pentru un proiect de la scoala.
Localizat langa galaxia spiralata IC 2497, la circa 700 de milioane de ani lumina departare, in constelatia Leo Minor, este acum numit Hanny’s Voorwerp (in daneza inseamna obiectul lui Hanny).
Ceea ce face acest obiect interesant este faptul ca nu poate fi clasat, inca. Un nor mare verde cu o gaura centrala care se intinde pe o distanta de 16,000 de ani lumina. Desi este de dimensiuni galactice, nu este insa o galaxie pentru ca nu contine stele. Masuratorile spectrografice au confirmat ca este vorba de un nor. Dar astronomii nu putea explica de ce straluceste in culoarea verde.
Anul trecut, oamenii de stiinta au afirmat ca este posibil ca in urma cu 10.000 de ani, IC 2497 sa fi trecut printr-un explozie dramatica al unui quasar care a inundat totul cu radiatii, dupa care s-a asternut linistea. Ceea ce vedem astazi este rezultatul acelei explozii.
Era insa o problema cu aceasta idee pentru ca nimeni nu stia ce ar putea determina un asemenea eveniment brusc si foarte scurt.
O echipa de oameni de stiinta, condusi de Hayden Rampadarath de la Joint Institute for VLBI din Europa, a venit cu un alt raspuns mai plauzibil. Acestia au publicat o lucrare despre acest fenomen in jurnalul stiintific Astronomy and Astrophysics.
Acestia au descoperit ca IC 1497 contine o gaura neagra supermasiva in centru. Caderea materiei in gaura neagra genereaza un con de radiatii care ionizeaza gazele din Hanny’s Voorwerp, dandu-i gazului culoare verde.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: