Home > Uncategorized > Misterul puilor jumatate gaina, jumatate cocos, a fost rezolvat

Misterul puilor jumatate gaina, jumatate cocos, a fost rezolvat

Unii pui de de gaina au probleme cu identificare sexului, fiind cateodata jumatate gaina si jumatate cocos, dar oamenii de stiinta cred acum ca au descoperit motivul.
Exista pui de gaina care au probleme cu propria sexualitate, nascandu-se jumatate gaina si jumatate cocos. Unii cercetatori au descoperit cauza acestor trasaturi ciudate: jumatate din corpul lor este plin de celule sexuale feminine, iar cealalta jumatate este formata din celule sexuale masculine.
„Cercetarea a schimbat complet ce credeam inainte despre determinarea sexului la pasari”, a declarat unul dintre autorii studiului, Michael Clinton de la University of Edinburgh, Roslin, Scotland. „Credem acum ca majoritatea factorilor care determina dezvoltatea sexuala exista atat in celulele masculine cat si in cele ale femelelor si deriva din diferente de baza din modul de exprimare a cromozomilor”. Descoperirea este detaliata in jurnalul Nature.
Inainte se credea ca animalele devin femele sau masculi in timpul dezvoltarii embrionare, cand genele si alti factori intruiau gonadele sa devina ovare sau testicule. Aceste organe, la randul lor, produc homoni care ajung la creier si la tractul reproductiv.
Conform noului studiu, „la pasari determinarea sexului se petrece in toate celulele corpului, nu doar in gonade”, a spus si Lindsey Barske de sa Duke University, potrivit livescience.com.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: