Home > Uncategorized > NASA a descoperit viata pe …Pamant. VEZI FOTO

NASA a descoperit viata pe …Pamant. VEZI FOTO

NASA a reusit sa descopere viata pe Pamant, proband astfel o tehnica ce ar putea fi folosita la inspectarea altor planete si sateliti naturali din sistemul nostru solar.
Pentru multi viata pe Pamant era o certitudine, dar nu si pentru NASA care a utilizat un satelit pentru a identifica, la Polul Arctic, o regiune care este populata de bacterii, la fel cum ar face pe o planeta extraterestra.
Folosind instrumentul Advanced Land Imager (ALI) de pe satelitul EO-1, NASA a reusit sa identifice o zona din regiunea arctica in care bacteriile au „patat” gheata. Trecatoarea din fiordul Borup, de pe insula Ellesmere din nordul Canadei, este o zona unica pentru ca este singura locatie de pe planeta noastra in care hidrogenul sulfurat este aruncat la suprafata cu ajutorul unor izvoare naturale. Rezultatul este o pata galbuie la suprafata ghetii.
Desi pata de sulf nu este vizibila pe o fotografie normala, un alt senzor de pe satelit, numit Hyperion, masoara lungimile de unda ale luminii reflectate de gheata. Utilizand aceste date hiperspectrale, oamenii de stiinta au identificat locatia unor depozite importante de sulf.
Studierea sulful arctic este mai mult decat o curiozitate. Oamenii de stiinta invata astfel cum sa gasim viata in alte regiuni ale sistemului solar, cum ar fi de exemplu pe satelitul natural Europa, al planetei Jupiter.
In fiordul Borup, hidrogenul sulfurat din apa este convertit in depozite de sulf printr-un proces care este in general un indicator al prezentei bacteriilor. Simpla existenta a sulfului pe gheta arctica ne arata ca acolo vom gasi viata, cel putin la nivel microbian.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: