Home > Uncategorized > NASA cenzureaza date cu privire la 400 de exoplanete

NASA cenzureaza date cu privire la 400 de exoplanete

Echipa din misiunea Kepler vrea sa fie sigura de rezultatele pe care le anunta.
O comisie NASA a recomandat ca echipa de cercetatori sa cenzureze o parte dintre rezultatele obtinute cu ajutorul telescopului Kepler.
Kepler este o misiune NASA ca are ca scop principal descoperirea primei planete asemanatoare Pamantului si ar trebui ca Agentia Spatiala sa faca publice date despre cele 156.000 de stele pe care le investigheaza.
NASA a intervenit, insa, si a declarat ca din puzderia de candidati, date despre 400 de „obiecte de interes”, probabil cu sanse mari de reusita pentru misiune, vor fi facute publice abia in februarie 2011, dand astfel echipei mai mult timp sa confirme descoperirile si sa le publice.
Daca va intra in vigoare, aceasta noua politica ar putea insemna o editare selectiva a datelor, pe baza conținutului stiintific si nu pe calitatea acestuia, un lucru fara precedent pentru misiunile NASA.
Pe masura ce astronomii se apropie de premiu, o exoplaneta de marimea Pamantului care orbiteaza in zona locuibila din jurul unei stele, alti cercetatori sustin publicarea tuturor datelor, fapt care ar fi benefic pentru viteza descoperirilor.
Alti cercetatori vor mai mult control asupra planetelor cu sanse bune, acestea insa putand ramane in asteptare timp de mai multi ani pana la confirmare. Aceasta abordare inchisa asigura nu numai drepturi clare pentru eventualele descoperiri, dar permite si publicarea unor anunturi media mai moderate, intr-un domeniu care are probleme de PR.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: