Home > Uncategorized > NASA ofera 30 de milioane de dolari pentru idei de aselenizare

NASA ofera 30 de milioane de dolari pentru idei de aselenizare

NASA vrea sa “cumpere” idei de la castigatorii Google Lunar X Prize
NASA sustine ca doreste sa invete de la viitoarele misiuni comerciale private care vor merge pe Luna si este dispusa sa plateasca pana la 30 de milioane de dolari pentru o solutie viabila.
Agentia Spatiala Americana vrea sa profite de proiectele extraordinare care au luat nastere prin programul Lunar X Prize, sponsorizat de catre Google. Aceasta competitie, anuntata in 2007, ofera 20 de milioane de dolari primei organizatii neguvernamentale care reuseste sa puna un rover pe Luna, inainte de 2012.
21 de echipe se lupta pentru premiu.
NASA crede ca poate sa invete din aceste misiuni, asa cum explica purtator de cuvant Michael Braukus. Agentia este dispusa sa plateasca pana la 30 de milioane de dolari pentru date care vor fi transmise inapoi catre Pamant si care vor fi utile pentru misiunile viitoare umane sau robotice.
Potrivit newscientist.com, NASA ar putea fi interesata de tehnologia care va permite unei nave care aterizeaza sa recunoasca pericole, cum ar fi bolovanii, si sa le evite automat. Daca vreunul dintre vehiculele din Google Lunar X Prize va incorpora aceasta tehnologie, NASA va plati pentru aceasta informatie.
Nu este clar daca NASA va trimite prea curand astronauti inapoi pe Luna. Casa Alba incearca sa renunte la planurile de intoarcere pe Luna, pana in 2020, in favoarea unei misiuni catre un asteroid pana in 2025. Congresul nu a aprobat inca noul plan.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: