Home > Uncategorized > NASA va lansa primul Robonaut in spatiu. VEZI VIDEO

NASA va lansa primul Robonaut in spatiu. VEZI VIDEO

NASA se pregateste sa trimita primul robot humanoid in spatiu, facand parte din nou plan al Agentiei Spatiale Americane de explorare a spatiului.
Robonautul a fost adus pentru prima oara la viata in 1999 si dupa 10 ani de teste, modelul R2, cu o greutate de 140 de kilograme, va fi lansat in sfarsit catre Statia Spatiala Internationala, cu ultima cursa a navetei Discovery din septembrie 2010.
Lucrarile de intretinere necesare la ISS au dat intotdeauna de cap astronautilor, asa ca ideea unui asistent computerizat care nu oboseste niciodata a fost primita cu bucurie. Capul si pieptul robotului R2 au forme umanoide, iar mainile sunt multifunctionale. A fost construit de NASA impreuna cu inginerii de la General Motors. Dupa ce a fost atasat unei piese de infrastructura de la ISS, robotul poate folosi aceleasi instrumente ca si restul astronautilor.
Unul dintre motivele misiuni este observarea rezistentei robonautilor la radiatia cosmica si la interferenta electromagnetica din interiorul statiei spatiale, potrivit revistei New Scientist. Principala provocare va fi totusi asigurarea sigurantei astronautilor in jurul unui mecanism atat de complex pentru ca uneltele zboara foarte usor in microgravitatie.
 
Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: