Home > Uncategorized > Nu putem avea mai mult de 150 de prieteni pe Facebook, din punct de vedere antropologic

Nu putem avea mai mult de 150 de prieteni pe Facebook, din punct de vedere antropologic

Unul dintre „pericolele” de pe Facebook este sa descoperi ca prietenii tai au mai mult prieteni decat tine. Potrivit lui Robin Dunbar, profesor de antropologie la Oxford, nu ar trebui sa ne para rau daca altii se lauda cu mai multi prieteni.
Potrivit lui antropologului Robin Dunbar,  oamenii care afirma ca au un numar ridicol de prieteni pe Facebook (peste 200), cunosc foarte putin despre oamenii din lista lor. Chiar daca acest fapt este cunoscut, trebuie sa stim ca exisa o limita de prieteni, determinata evolutionar, fie ca este pe Facebook, fie in viata reala, potrivit timesonline.co.uk.
In 1993, Dunbar, primatolog la acea vreme, a propus o ipoteza care a devenit intre timp cunoscuta drept Numarul lui Dunbar. Acesta stia ca unul dintre motivele pentru care maimutele si-au dezvoltat creierul a fost relatia sociala cu ceilalti membri ai speciei. Aunci Dunbar s-a intrebat: „Care este numarul de oameni dintr-un grup de apropiati, potrivit marimii neocortexului nostru”. Raspunsul a fost 150.
Acest numar se regasete in toata istoria umanitatii. Satucurile din Anglia, in perioda antica, aveau circa 150 de persoane, comunitatile neolitice din Asia la fel, cea mai mica unitate a romanilor avea aproape 130 de oameni. Dunbar sugereaza ca 150 este si numarul de persoane la care se trimit in general felicitari Craciun.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: