Home > Uncategorized > O gaura neagra supermasiva a fost aruncata dintr-o galaxie

O gaura neagra supermasiva a fost aruncata dintr-o galaxie

O gaura neagra supermasiva a fost observata in momentul in care este aruncata din galaxia sa, la o viteza incredibil de mare.
Majoritatea galaxiilor observabile au in centru o gaura neagra supermasiva, la fel ca si Calea Lactee si nu este normal ca acestea sa plece prin univers. Observatii facute de Observatorul Chandra au aratat insa o gaura neagra in procesul de a fi aruncata din galaxia mama.
Astronomii cred insa ca imaginile mai pot fi explicate si altfel. Acestea obiecte au o masa de un miliard de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru, iar pentru un eveniment de asemenea magnitudine sunt necesare conditii foarte precise.
Autorii studiului care va fi publicat in jurnalul Royal Astronomical Society, cred ca pot exista si alte explicatii pentru sursa uriasa de raze X identificata de observator. Contopirea a doua gauri negre si o supernova Type II sunt doar doua dintre aceste explicatii alternative, potrivit BBC.
Teoria potrivit careia fenomenul observat este rezultatul ciocnirii a doua gauri negre este sustinuta de un model computerizat care arata ca gaura mai mare ar fi aruncata din pozitia sa fixa.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: