Home > Uncategorized > O minte mereu ocupata este secretul fericirii

O minte mereu ocupata este secretul fericirii

Mai bine ocupat, decat sa nu intreprinzi nimic, sustin cercetatorii. Mai mult, se pare ca o minte mereu ocupata ne protejeaza de emotiile negative, potrivit unui studiu punlicat pe telegraph.co.uk.
Din nefericire, se pare ca cei mai multi oameni prefera sa leneveasca pentru a stoca energie, spune profesorul Christopher Hsee de la Universitatea din Chicago.98 de studenti au fost rugati sa completeze doua chestionare. Dupa ce l-au completat pe primul, li s-a cerut sa astepte 15 minute ca sa il poata primi si pe al doilea. Intre timp, li s-a spus ca pot completa al doilea chestionar in aceeasi locatie sau se pot deplasa in alt loc pana la care ar trebuit sa se mearga pe jos. Indiferent de ce locatie ar fi ales, li s-a promis ca vor primi un baton de ciocolata.68% dintre studenti au ales varianta mai comoda, aceea de a ramane in prima locatie. Cei care au ales sa se deplaseze, au declarat ca s-au simtit mai fericiti decat cei care au preferat sa ramana in primul loc.
“Ridica-te si fa ceva, orice. Chiar daca simti ca nu are niciun sens sa realizezi acel lucru, te vei simti mai bine. Nu e nevoie sa te deplasezi pentru a face un lucru, chiar si momentele de  meditatie conteaza pentru a da o stare de bine”, a adaugat profesarul Christopher Hsee.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: