Home > Uncategorized > O noua specie umana descoperita in Siberia, contemporana cu Homo Sapiens si Neanderthal

O noua specie umana descoperita in Siberia, contemporana cu Homo Sapiens si Neanderthal

Oameni de stiinta din Germania au descoperit o noua specie umana care a trait in Siberia in urma cu circa 50.000 de ani, schimband felul in care sunt priviti primii locuitori ai Pamantului.
Noua specie identificata in Siberia de catre cercetatorii germani a trait in acelasi timp cu Homo Sapiens si Neanderthal, avand o baza genetica comuna cu acestia. Antropologii au descoperit ramasitele fosilizate ale unui deget care a apartinut unui copil mic.
Dr. Johannes Krause de la Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology din Germania este autorul studiului care a fost publicat in jurnalul Nature. A declarat ca fosila nu seamana cu nimic din ce a vazut pana acum. „Am facut mai multe analize pentru a ne asigura ca ADN-ul este autentic, ca este vechi cu adevarat si ca pare a fi o noua specie hominida. Este o noua descoperire, diferita de ADN-ul nostru si fata de cel al Neanderthalilor.
Colegul sau si coautor al studiului, profesorul Svante Paavo, nu a fost convins initial. „A fost o chestie extraordinara si la inceput nu l-am crezut. Am crezut ca ma pacaleste”.
Descoperirea aceasta sugereaza o alta specie traia in acelasi timp si in aceeasi zona cu oamenii moderni si Neaderthalii, potrivit abc.net.au.
Directorul adjunct de la University of Adelaide, Dr. Jeremy Austin a declarat ca este o descoperire foarte importanta. „Au gasit un noua ramura hominida. Nu este un om modern. Nu este Neanderthal. Nu este un cimpanzeu. Este ceva la jumatate, intr-o perioada in care credeam ca aceste forme de viata umane antice nu mai sunt in viata”.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: