Home > Uncategorized > Oamenii au fost foarte aproape de extinctie

Oamenii au fost foarte aproape de extinctie

Oamenii primitivi din urma cu un milion de ani au fost foarte aproape de extinctie, potrivit unui studiu.
Noi dovezi obtinute in urma unor analize genetice  sugereaza ca populatia de specii umanoide, din urma cu un milion de ani, inclusiv Homo Erectus, Home Ergaster si Homo Sapiens, ar fi scazut la 55.000 de exemplare.
Lynn Jorde, un genetician de la University of Utah si colegii sau au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au secventionat doua genoame complete ale omului modern si au cautat un element mobil numit secventa ALU, care sunt practic fragmente mici de ADN care se deplaseaza in diverse zone ale genomului. Secventele ALU se misca cu o frecventa foarte scazuta asa ca prezenta lor intr-o anumita parte a genomului indica factul ca sunt foarte vechi. Pentru ca alte portiuni care contin secventele ALU au acumulat si alte mutatii, echipa a reusit sa estimeze varsta unei anumite regiuni, potrivit revistei Scientific American.
Oamenii de stiinta au comparat secventele din regiunile vechi ale genoamelor cu diversitatea restului genelor si au obtinut un numar de probabil de exemplare ale speciilor umanoide: 55.000. Descoperirea va aparea in jurnalul stiintific Proceedings of the National Academy of Sciences USA.
Numarul este surprinzator pentru ca potrivit fosilelor descoperite pana acum, speciilor Homo erau raspandite pe intreaga suprafata a Africii, Asiei si Europei, fapt care sugera ca populatia ar fi trebuit sa fie in expansiune. S-a intamplat ceva important atunci, cum a fost eruptia unui supervulcan care in urma cu 70.000 de ani aproape a anihilat specia umana, a explicat Jorde.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: