Home > Uncategorized > Operatie in premiera mondiala: Pisica bionica VEZI FOTO

Operatie in premiera mondiala: Pisica bionica VEZI FOTO

Membrele pisicii au implanturi fixate pe glezne care ii permit sa se deplaseze. Operatia, o premiera mondiala, a fost realizata de medicul veterinar Noel Fitzpatrick.
O pisica ale carei labute au fost amputate are acum doua proteze si poate sa mearga din nou. Operatia a fost facuta de un veterinar din Marea Britanie.
Intervenia chirurgicalan realizata de Fitzpatrick poate fi urmarita intr-un documentar BBC denumit The Bionic Vet, potrivit bbc.co.uk.
Protezele intraosoase au fost produse de o echipa de la University College din Londra, condusa de profesorul Gordon Blunn. Specialistul si echipa sa au colaborat cu Fitzpatrick pentru a realiza protezele, imbinand mecanica cu biologia.”Ceea ce am reusit sa facem cu Oscar este sa punem o bucata de metal si o flansa pe care pielea creste ca pe un os mic”, a explicat Fitzpatrick.
“Am reusit sa facem ca osul si pielea sa creasca in implant si am creat o proteza care permite implantului sa se balanseze in capatul membrului animalului si il ajuta sa mearga normal”, a adaugat medicul veterinar.
Tehnologia a fost testata si pe oameni si a fost deja folosita in crearea unei proteze pentru o femeie care si-a pierdut bratul in atentatele din 2005 de la Londra.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: