Home > Uncategorized > Pasarile ar putea fi stramosii dinozaurilor

Pasarile ar putea fi stramosii dinozaurilor

Un nou studiu publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences ofera mai multe dovezi cu privire la faptul ca pasarile nu ar fi descendente ale dinozaurilor pteropozi, continuand sa conteste zeci de ani de teorii cu privire la evolutia zborului.
O noua analiza a fost realizata pe un fosila descoperita in 2003, numita „microraptor”, fiind construite modele tridimensionale care au studiat potentialul de zbor si au concluzionat ca aceasta specie mica, cu pene, ar fi semanat mai mult cu un planor care cobora incet din copaci.
Cercetarea este alcatuita din mai multe studii din anii recenti care contrazic teoria evolutiei pasarilor din dinozauri, potrivit lui John Ruben, profesor de zoologie la Oregon State University, care a oferit si un punct de vedere personal in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Potrivit esciencenews.com, importanta dovezilor aduse sugereaza acum nu numai ca pasarile nu sunt descendentele dinozaurilor, dar chiar ca dinozaurii s-ar trage din pasari.
„Putem in sfarsit sa demontam teoriile stiintifice conventionale din ultimii 20 de ani, care insista ca pasarile au evoluat din dinozauri, fara nici un drept de apel”, a afirmat Ruben. „Aceasta problema nu este rezolvata deloc. Sunt prea multe neregularitati cu privire la ideea ca pasarile ar fi avut stramosi dinozauri, iar aceast studiu nou confirma acest lucru”.
Dupa aproape 20 de ani de cercetari la Oregon State University cu privire la morfologia pasarilor si a dinozaurilor, impreuna cu alte studii independente, conduc catre alta teorie. Pasarile si dinozaurii au avut un stramos comun, dar au evoluat pe cai separate, iar dupa milioane de ani de evolutie au dat „nastere” raptorilor. Animale precum velociraptorii au fost considerati intotdeauna mai apropiati de pasari, decat de dinozauri, a mai declarat Ruben.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: