Home > Uncategorized > Pentagonul vrea un submarin care sa zboare

Pentagonul vrea un submarin care sa zboare

Cercetatorii Pentagonului incearca sa dezvolte un vehicul militar care poate calatori in apa, ca un submarin, inainte de a se ridica si a zbura, relateaza Daily Telegraph.
Agentia pentru proiecte de cercetare avansata in domeniul apararii (DARPA), departamentul armatei americane pentru stiinta si tehnologie, intentioneaza sa inventeze un vehicul care sa poata zbura la altitudini joase, deasupra apei, pana cand se apropie de tinta, moment in care se poate scufunda, pentru a evita detectarea, si isi poate ataca tinta.
Proiectul, in curs de dezvoltare din 2008, a ajuns la stadiul de propunere a proiectelor, iar mai multi constructori s-au aratat interesati. DARPA ar putea aloca fonduri pentru dezvoltarea acestui vehicul intr-un an de zile.
Desi principiile hidrodinamice si aerodinamice sunt similare, provocarile tehnologice sunt profunde. O aeronava trebuie sa fie cat mai usoara posibil, pentru a folosi energie minima la decolare, in timp ce submarinele trebuie sa fie dense, pentru a rezista presiunii apei. Aeronavele, mai grele decat aerul, se ridica datorita fluxului de aer de sub apripi, in timp ce submarinele pur si simplu absorb sau evacueaza apa pentru a se scufunda si ridica.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: