Home > Uncategorized > Peste 400 de oameni s-au oferit voluntari pentru colonizarea planetei Marte

Peste 400 de oameni s-au oferit voluntari pentru colonizarea planetei Marte

Daca v-ati saturat de viata de pe Pamant, intr-un viitor nu foarte indepartat veti avea – cu adevarat – o sansa sa plecati spre Marte.
Pina acum, peste 400 de oameni din numeroase categorii socio-profesionale s-au oferit voluntari pentru o calatorie doar “dus” spre Marte.
Lista a aparut, potrivit FoxNews, dupa ce doi oameni de stiinta au lansat teza ca primii astronauti care vor ajunge pe Marte vor trebui sa ramina acolo definitiv – asta pentru ca un drum spre numai “dus” ar fi cu 80% mai ieftin decit o cursa dus-intors.
Calatoria initiala ar trebui facuta de doi astronauti, care sa puna la punct infrastructura de baza pentru zboruri regulate ulterioare. O prima astfel de calatorie ar putea avea loc insa abia peste doua decenii. NASA a spus deocamdata “pas” unei asemenea misiuni – care ar fi, tehnic, deja posibila. Savantii considera ca ceea ce lipseste acum unui astfel de proiect ar fi… un miliardar excentric dispus sa investeasca in colonizarea planetei rosii.
Iar daca va intrebati de ce e necesara colonizarea planetei vecine din sistemul solar, argumentul e imbatabil: oamenii trebuie sa aiba unde se refugia in cazul unei catastrofe totale pe Pamint.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: