Home > Uncategorized > Planetele Neptun si Uranus sunt suspecte intr-un caz de planetocid

Planetele Neptun si Uranus sunt suspecte intr-un caz de planetocid

Neptun si Uranus par a fi niste planete plictisitoare si prietenoase, nu au furtuni si nici inele spectaculoase, aratand ca doua bile de biliard. Cine ar putea crede ca se numara printre ucigasii prolifici ai sistemului nostru solar.
Neptun ascunde indicii despre o crima planetara care s-a petrecut in urma cu patru miliarde de ani, iar Uranus a fost complicele.
Prima proba: Uranus si Neptun au o masa de 15 ori mai mare decat cea a Pamantului. Orbita lor este catre exteriorul sistemului solar, acolo fiind mai putina materie decat in apropierea Soarelui. Cum au ajuns atat de mari?
Simulari dinamice ale sistemului solar incipient au aratat ca Uranus si Neptun s-ar fi putut forma mai aproape de Soare, adunand multe gaze pentru ca mai apoi sa migreze spre exterior.
De-a lungul drumului lor catre exil ar fi putut intalni una sau mai multe planete asemanatoare Pamantului. Cei doi giganti au inghititi planeta/planetele sau le-au aruncat in afara sistemului solar.
Proba numarul 2: Satelitul natural al lui Neptun, Triton, orbiteaza in directia opusa a rotatiei planetei mama. Triton este banuit a fi un corp ceresc capturat, poate un var indepartat a lui Pluto.
Potrivit lui Steven Desch de la Arizona State University, Triton ar fi orbitat un superpamant care si-a trait putinele zile la inceputul sistemului Solar. In coliziunea dintre cele doua planete, Neptun a inghitit superpamantul si a rapit satelitul natural al acestuia.
Proba numarul 3: Neptun este in mod misterios mult mai fierbinte decat Uranus desi au aceeasi varsta, masa si compozitie. Are o atmosfera turbulenta, in timp ce atmosfera lui Uranus pare letargica. Neptun ar fi putut sa fie incalzit de absortia unei planete, potrivit discovery.com.
Proba numarul patru: axa de rotatie a lui Neptun este inclinata la 90 de grade fata de orbita. O coliziune cu o alta planeta ar fu putut avea destula energie pentru a inclina planeta.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: