Home > Uncategorized > Porcii au sentimente, potrivit unui studiu

Porcii au sentimente, potrivit unui studiu

O echipa de experti britanici de la Universitatea pentru Agricultura, Alimentatie si Dezvoltare Rurala din Newcastle au stabilit, in urma unui studiu, ca porcii sunt la fel de capabili ca si oamenii sa simta optimism sau pesimism, in functie de mediul inconjurator.
Potrivit specialistilor, porcii care traiesc in conditii “luxoase” sunt mai predispusi sa reactioneze pozitiv la o schimbare sau la o noua experienta.
Oamenii de stiinta spera ca studiul care arata ca porcii sunt capabili de stari emotionale complexe va avea un impact asupra conditiilor in care sunt tinute animalele.
Cercetarea condusa de medicul Catherine Douglas a presupus folosirea tehnicii de a “intreba” porcii daca se simt optimisti sau pesimisti, in contextul conditiilor de trai.
In cadrul experimentului, porcii au fost invatati sa asocieze o nota de tambal cu o “recompensa” – un mar – si un dispozitiv de antrenare a cainilor cu ceva neplacut – in acest caz, fosnetul unei pungi de plastic.
Totodata, animalele au fost plasate in diferite medii – unii in spatii de mari dimensiuni, unde aveau jucarii la dispozitie, iar altii in medii plictisitoare, cu o singura jucarie non-interactiva. Ulterior, porcii au fost supusi unor zgomote ambigue, in vreme ce specialistii au studiat reactiile lor.
Rezultatele au aratat ca porcii crescuti in medii interactive, placute sunt predispusi la a fi optimisti si reactioneaza mai bine la experiente noi (respectiv zgomotele ambigue create de experti).
Anul trecut, Catherine Douglas a publicat un studiu care arata ca vacile care primesc un nume si sunt tratate precum oamenii produc mai mult lapte decat cele nebotezate.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: