Home > Uncategorized > Prima nava spatiala experimentala cu panze se lanseaza pe 21 mai. VEZI VIDEO

Prima nava spatiala experimentala cu panze se lanseaza pe 21 mai. VEZI VIDEO

JAXA sau Japan Aerospace Exploration Agency lanseaza pe 21 mai prima nasa spatiala din istorie care va folosi ca sistem de propulsie o panza.
Ikaros (Interplanetary Kite-Craft Accelerated by Radiation of the Sun) este o nava experimentala care va fi lansata de la Tanegashima Space Center, la 06:58 ora locala, pe data de 21 mai. Lansarea anterioara era programata pentru 18 mai, dar a fost anulata din cauza vremii nefavorabile.
Nava va ajunge in spatiu cu ajutorul rachetei H-IIA, in acelasi timp cu satelitul Akatsuki Venus Climate Orbiter. Odata ajunsa in spatiu, micuta nava de 307 kilograme se va separa de racheta, urmand a fi impinsa de radiatia emisa de Soare, nemafiind astfel nevoie de combustibil.
Principiul a fost propus pentru prima oara in ani 1920. Velele sunt de fapt membrane reflectorizante care vor fi impinse de radiatia solara. „Este echivalentul spatiale pentru navigarea pe mare”, a declarat Yuichi Tsuda, director adjunct la proiectul Ikaros.
Pe masura ce fiecare foton se loveste de “panze”, energia cinetica a acestuia este transmisa navetei care va lua viteza intr-un mediu aproape fara frecare. Ikaros va ajunge la viteze chiar si de 10 ori mai mari decat ale unei rachete conventionale.
 
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: