Home > Uncategorized > Primul om infectat cu un virus informatic

Primul om infectat cu un virus informatic

Un cercetator din Marea Britanie si-a implantat un cip in mana si apoi i-a dat un virus pentru a testa securitatea laboratorului.
Dr. Mark Gasson, un expert in cibernetica de la University of Reading din Marea Britanie, are un cip implantat in mana. Cipul este programat sa deschida usile laboratorului si permite folosirea telefonului mobil doar de catre proprietar.
Cercetatorul a infectat insa cipul cu un virus care a fost apoi transmis automat in sistemul de securitate al laboratorului sau. „Odata de sistemul a fost infectat, oricine poate avea acces”. Virusul in sine nu prezinta un risc, dar intrat pe maini gresite ar putea oferi acces in cladire, potrivit sky.com.
Dr. Gasson a incercat sa arate cu acest experiment vulnerabilitatea cipurilor care sunt acum implantate in pacienti. Pacemakerele contin minicomputere care controleaza bataile inimii si comunica cu doctorii cu ajutorul unui senzor plasat pe pielea pacientului. Daca un virus este insa transmis ar putea opri inima, consecintele fiind fatale. „Aceste componente electronice ar trebui sa aiba un nivel de incriptare. Cele medicale ar trebui sa aiba si o parola. Sunt masuri minine de siguranta si sunt surprins ca ele nu sunt deja implementate”, a mai adaugat Gasson.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: