Home > Uncategorized > Racheta Helen va fi lansata in cosmos in luna aprilie, de la Constanta

Racheta Helen va fi lansata in cosmos in luna aprilie, de la Constanta

Dupa incercarea esuata din luna noiembrie 2009 de a lansa prima racheta romaneasca in spatiul cosmic, membrii echipei ARCA (Asociatia Romana de Cosmonautica si Aeronautica) se pregatesc sa se reintoarca la Constanta pentru a-si duce misiunea la bun sfarsit.
Potrivit Simonei Popescu, purtatorul de cuvant al asociatiei, in luna aprilie racheta Helen va fi readusa la Constanta pentru a fi lansata in spatiul cosmic. Procedura va fi aceeasi, singura schimbare fiind adusa balonului care va propulsa racheta la peste 10.000 m altitudine. Data aceasta membrii echipei ARCA vor folosi un balon cu heliu, de 40 de ori mai mic decat cel solar folosit anul trecut. Asociatia ar fi vrut inca de atunci sa apeleze la un astfel de balon, insa, din lipsa de fonduri, au apelat la varianta solara, cea care a facut ca lansarea sa esueze.
Zborul propriu-zis al rachetei Helen va dura cateva minute. La final, capsula presurizata, la bordul careia se afla echipamente de urmarire si telemetrie prin radio si satelit, camere de luat vederi, va ajunge in spatiul cosmic de unde va transmite imagini, informeaza Cuget Liber.
Urmeaza apoi procedura de reintrare in atmosfera terestra si de aterizare in Marea Neagra prin parasutare. Toate elementele sistemului vor fi urmarite prin telemetrie radio si prin sateliti de telecomunicatie. Marina Militara impreuna cu echipa de comunicatii ARCA vor asigura recuperarea elementelor.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: