Home > Uncategorized > Racheta Soyuz TMA-18 va pleca joi catre Statia Spatiala Internationala

Racheta Soyuz TMA-18 va pleca joi catre Statia Spatiala Internationala

Tracy Caldwell Dyson de la NASA si rusii Alexander Skvortsov si Mikhail Kornienko vor pleca joi, cu ajutorul rachetei Soyuz, catre Statia Spatiala Internationala.
Racheta Soyuz va pleca joi, de la cosmodromul Baikonur din Kazakhstan, catre Statia Spatiala Internationala unde va duce trei oameni de stiinta pentru o misiune ce va dura sase luni.
Politisti insotiti de caini au controlat toata zona, avand si un elicopter ca suport, din cauza masurilor de siguranta necesare dupa atacurile cu bomba din metrol moscovit care au ucis zeci de oameni.
Pe langa cei trei oameni de stiinta, la bordul rachetei Soyuz TMA-18 se vor afla si trei astronauti, comandantul Igor Kotov, astronautul Timothy J. Creamer de la NASA si Soichi Noguchi din Japonia. La doar cateva zile de la andocarea la Statia Spatiala Internationala, o naveta americana, cu sapte oameni la bord, va ajunte pentru o vizita scurta.
Soyuz a evoluat de la rolul sau de cal de povara al programul programul spatia al Uniunii Sovietice, la o resursa esentiala in explorarea spatiala la nivel global, potrivit foxnews.com.
Dependenta de racheta ruseasca va creste in viitor dupa ce navetele NASA vor fi retrase din activitate, acestea mai avand doar patru misiuni de facut.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: