Home > Uncategorized > Razbunarea lui Dumnezeu: De ce sunt lovite de fulgere simbolurile religioase

Razbunarea lui Dumnezeu: De ce sunt lovite de fulgere simbolurile religioase

Simbolurile religioase din toata lumea, fie biserici sau statui, sunt lovite constant de trasnete.
O campanie de informare  populatiei cu privire la pericolele pe care le prezinta fulgerele, in Statele Unite, a fost initiata dupa ce o statuie, care il infatisa pe Iisus, de inaltimea unui bloc de sase etaje, a fost lovita  de trasnet in nordul statului Cincinnati. Statuia care il prezenta pe Iisus cu mainile ridicate spre cer a ars in intregime, lasand in urma doar metal si cateva resturi de spuma poliuretanica.
Trasnetul a ajuns in stirile din toata lumea, dar nu este prima oara cand „Iisus” este lovit de un fulger. Cea mai cunoscuta statuie a lui Iisus, este cea din Brazilia, in orasul Rio de Janeiro, avand o inaltime de 40 de metri, fiind situata in varful unui munte din apropierea orasului. Ultima oara a fost lovita de fulger in 2008, fiind afectate fata si degetele.
Potrivit livescience.com, fulgerele au fost asociate din vremuri imemoriale cu zeii. In mitologia greaca de exemplu, Zeus este prezentat intotdeauna cu un fulger in mana. In zilele noastre insa, unii lideri religiosi cred ca aceste fenomene sunt pedepse ale lui Dumnezeu pentru imoralitatea omului. De exemplu, pastorul Pat Robertson a spus ca miscarile seismice care au devastat Haiti in luna ianuarie sunt de fapt razbunarea lui Dumnezeu pentru pacatosii care locuiesc pe acea insula. A mai spus si ca uraganul Katrina este de fapt o avertizare a divinitatii cu privire la intreruperile de sarcina.
In timp de Robertson si altii asemenea lui vad manifestari a lui Dumnezeu in dezastre naturale, stiinta are insa alta explicatie. Motivul pentru care statuile lui Iisus, bisericile si alte cladiri religioase sunt lovite este pentru ca sunt foarte inalte. Atunci cand fulgerul ajunge pe pamant cauta in general cel mai ridicat punct. Este principalul motiv pentru care nu trebuie sa ne adapostim sub copaci in timpul unei furtuni. Bisericile, moscheile, sinagogile si nici statui ale fiului lui Dumnezeu nu sunt scutite de aceasta regula simpla.
Bineinteles ca si obiectele seculare sunt lovite des de trasnete. Avioanele sunt atinse de fulgere in mod frecvent, la fel si Statuia Libertatii si Empire State Building. Am putea spune ca fulgerele sunt de fapt razbunarea naturii pentru vanitatea noastra, pentru faptul ca incercam sa ridicam cele mai inalte cladiri cu putinta.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: