Home > Uncategorized > REALITATEA.NET va prezinta conspiratii celebre. Episodul 24: Luna este goala si mai veche decat sistemul solar

REALITATEA.NET va prezinta conspiratii celebre. Episodul 24: Luna este goala si mai veche decat sistemul solar

Oamenii au avut intotdeauna o inclinatie catre conspiratii, iar civilizatia umana nu a dus lipsa de incidente neelucidate in ultima suta de ani. REALITATEA.NET va aduce o colectie a celor mai cunoscute si dezbatute teorii conspirationiste. Luna ne-a fascinat mereu, chiar daca o vedem constant. Exista insa o teorie interesanta care afirma ca satelitul nostru natural este mai mult decat se crede si se sustine in cercurile stiintifice.
„Luna este goala” este probabil una dintre cele mai interesante teorii care a reaparut constant in ultima suta de ani. In prezent, o asemenea afirmatie este incadrata la pseudo-stiinta si considerata aiuristica de catre cercetatori, dar nici o teorie a conspiratiei nu ar fi interesanta daca nu s-ar crede ca cineva, un grup sau o organizatie, ascunde adevarul si date stiintifici palpabile care ar provoca, probabil, panica la nivelul populatiei.
Oficial, parerea predominanta a oamenilor de stiinta este ca structura interna a Lunii este solida, cu o crusta foarte subtire, o manta de grosime mare si un nucleu mic si foarte dens. Aceste afirmatii se bazeaza pe observatii seismce. In afara de Pamant, Luna este singurul corp planetar care are instalate o retea de senzori seismici. Analizele rezultatelor acestor senzori a stabilit ca mantaua si crusta au o grosime de circa 45 de kilometri, iar raza nucleului este de 350 de kilometri.
Prima mentiune a unei Luni goale pe dinauntru a fost in cartea lui H.G. Wells, „Primii oameni in Luna”, in 1901. El a fost urmat, in urmatorii 60 de ani, de mai multi autori internationali, dar toate materialele sunt fictiune.
Exista insa mai multe probleme care nu au fost lamurite, nici in ziua de astazi, de catre comunitatea stiintifica. In primul rand orbita nu este potrivita pentru un corp de asemenea marime. Cea mai probabila cauza ar fi densitatea mult mai scazuta a Lunii fata de Pamant, dar momentan nimeni nu poate fi sigur.
Cea mai puternica dovada invocata de cei care sustin aceasta teorie ciudata este ca Luna suna a gol atunci cand asteroizii lovesc satelitul sau chiar in cazul expeditiei Apollo 11, cand in urma impactului modulului lunar, senzorii seismici au inregistrat vibratii timp de o ora. La fel s-a intamplat la fel si in cazul Apollo 13, cand una dintre etapele rachetei a produs vibratii timp de trei ore.
Doi oameni de stiinta rusi, Mikhail Vasin si Alexander Shcherbakov, si-au petrecut o mare parte din viata studiind aceasta ipoteza si au ajuns la concluzia ca Luna nu provine din sistemul nostru solar si ca ar fi fost plasata artificial, pe orbita planetei noastre. Teoria este sustinuta si de alte date contradictorii cu privire la mostre aduse de pe Luna care prezinta diferete mari de vechime. Unele sunt vechi de trei miliarde de ani, dar altele ar avea chiar si peste cinci miliarde de ani, fapt ce ar face Luna mai veche decat propriul nostru sistem solar.
Toate aceste teorii sunt completate intotdeauna de rapoarte (neverificate de NASA) in care astronautii mentioneaza intalniri frecvente cu OZN-uri in cadrul expeditiilor Apollo, dar poate cel mai important fapt, care nu poate fi negat de NASA este ca din motive, cel putin ciudate, Statele Unite au intrerupt in urma cu 30 de ani orice acvitate cu privire la propriul nostru satelit. Chiar si in acest moment, discutiile cu intoarcerea pe Luna sunt in urma celor cu prima vizita pe Marte, o planeta care va necesita mult mai multe resurse.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: