Home > Uncategorized > REALITATEA.NET va prezinta conspiratii celebre. Episodul 30: Energia gratuita, ascunsa de marile companii

REALITATEA.NET va prezinta conspiratii celebre. Episodul 30: Energia gratuita, ascunsa de marile companii

Oamenii au avut intotdeauna o inclinatie catre conspiratii, iar civilizatia umana nu a dus lipsa de incidente neelucidate in ultima suta de ani. REALITATEA.NET va aduce o colectie a celor mai cunoscute si dezbatute teorii conspirationiste.
Teoria reprimarii tehnologiilor care ne-ar fi oferit energie ieftina si din abundenta este foarte raspandita la nivel global. De cele mai multe ori sunt invinuite grupuri care au legaturi cu industria petroliera sau auto si care in general profita de status qvo-ul existent in lume cu privire la producerea si consumul de energie.
Temenul de energie, in acest context, nu se refera la energiile regenerabile sau termodinamice, ci la tehnologii care ar fi capabile sa produca o schimbare de paradigma in felul in care producem energie.
Multe dintre aceste tehnologii, cum ar fi un motore perpetuum mobile, sunt imposibile confrom legilor fizicii, asa cum le cunoastem acum. Altele in schimb, ca fuziunea la rece, desi nu sunt fundamental imposibile, nu sunt totusi acceptate de comunitatea stiintifica ca teorii de lucru. Cei care sustin existenta unor conspiratii spun ca oamenii de stiinta sunt controlati si cenzurati pentru a nu investiga aceste ramuri importante.
In plus, se crede ca motoarele perpetuum mobile sau alte masini capabile de produce energie la costuri foarte mici sunt cumva suprimate de catre guverne si grupuri de lobby, aceasta practica existand de foarte mult timp.
Energia gratuita este considerata in general a fi pseudo-stiintifica sau nerealistica de catre comunitatea stiintifica internationala. Multi inventatori au incercat sa construiasca dispozitive pentru productia ieftina de energie. Despre cei mentionati in continuare se crede ca munca lor a fost marginalizata, desi au avut succes.
Thomas Henry Moray †In 1930 acesta a declarat ca el si familia sa au fost amenintati, de mai multe ori, iar laboratorul sau a fost devastat pentru a-l intimida si pentru a-si opri demonstratiile publice. Moray construise un dispozitiv care era capabil sa extraga energie electrica din energie spatiala. Nici un cercetator nu a putut explica cum functioneaza aparatul, chiar si dupa mai multe demonstratii. Inventia a fost distrusa de catre partenerul sau de afaceri care era frustrat ca Moray nu a vrut sa vanda inventia marilor corporatii.
Stanley Meyer are pe numele sau noua patente ce au legatura cu o masina care functioneaza cu apa. A fost dat in judecata de doi investitori, iar un judecator l-a gasit vinovat de frauda, fiind fortat sa inapoieze 25.000 de dolari. A murit subit, iar autopsia a relevat ca a avut un atac cerebral. Suporterii lui Meyer cred ca acesta a fost asasinat pentru a-i ascunde inventiile. Patentele lui Meyer sunt insa disponibile online.
Eugene Mallove a fost un suporter important al cercetarii in probleme fuziunii la rece. A fost autorul unei carti, Fire from Ice, care detalia in 1989 experimentul, aparent de succes, a lui Stanley Pons si Martin Fleischmann de la Universitate din Utah. Marllove era de parere ca rezultatele au fost suprimate printr-o campanie organizata in media pentru a-i ridiculiza pe cei doi oameni de stiinta. A fost ucis in bataie, in 2004 de catre un agresor necunoscut. Moartea sa violenta a fost pusa in directa legatura cu munca sa, dar politia a declarat oficial ca a fost doar o talharie.
In istoria industrializata a civilizatiei noastre vom gasi foarte multe exemple de inventatori sau sarlatani care au sustinut ca au descoperit solutia suprema la criza de energie care ar putea urma. Desi o teorie a conspiratiei era usor de sustinut pana in anii 2000, in ultimii 10 ani a devenit din ce in mai greu sa fie ascunse lucruri de ochiul public din cauza evolutiei intenetului, telefoanelor mobile si a camerelor de filmat. O inventie de asemenea magnitudine nu ar putea fi ascunsa. Daca asemenea solutie exista, nici un grup de interese din lume sau guvern nu va putea sa o tina ascunsa. Din pacate pana acum nici una dintre aceste inventii nu a reusit sa incalce legile fizicii.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: