Home > Uncategorized > Realitatea virtuala folosita pentru a simti cum traieste o femeie

Realitatea virtuala folosita pentru a simti cum traieste o femeie

Un experiment care foloseste realitatea virtuala a oferit barbatilor posibilitatea de  a vedea prin ochii unei femei, schimband-si astfel felul in care trebuiau sa se poarte si sa gandeasca.
In cadrul unui studiu de la Universitatea din Barcelona, barbatii au primit ochelari speciali pentru integrarea intr-o realitate virtuala in care observau lumea din perspectiva unei femei. Atunci cand se uitau in jos vedeau noul lor corp si chiar hainele.
Efectul de schimbare a corpurilor a fost atat de eficient incat personalitatile lor au fost modificate foarte mult de rolul de femeie si au reactionat din reflex la unii stimuli specifici la care au fost supusi.
Potrivit guardian.co.uk, barbatii care au luat parte la experiment au spus ca se simteau ca si cum ar ocupa corpul unei femei adevarate si chiar au rasuflat greu si s-au speriat atunci cand un alt personaj virtual i-a palmuit.
„Munca noastra deschide o cale noua pentru realitatea virtuala, adica nu numai de transformare a locatiei, ci si a simtului individual”, a declarat Mel Slater, un cercetator in domeniul realitatii virtuale de la Catalan Institute of Research and Advanced Studies. „Nu exista nici o alta tehnologie care iti permite sa te uiti in jos si sa iti observi corpul, traind astfel iluzia ca este al tau”.
Studiul a aparut in jurnalul stiintific online PloS One si sugereaza ca mintile noastre au o imagine foarte clara despre corp si ofera un raspuns la enigma cu privire la capacitatea creierului de a distinge o parte a corpului nostru de orice altceva din aceasta lume.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: