Home > Uncategorized > Regina Cleopatra a murit in urma unei supradoze de droguri

Regina Cleopatra a murit in urma unei supradoze de droguri

Moartea Cleopatrei nu a fost provocata de o muscatura de sarpe, ci de un cocktail de droguri care a inclus opiu si cucuta, sustine un om de stiinta german.
Regina Cleopatra s-a sinucis in anul 30 i.e.n., iar pana acum s-a considerat ca si-a provocat moartea lasandu-se muscata de o cobra. Istoricul german Christoph Schaefer, profesor la Universitatea Trier, sustine insa ca Cleopatra si-a luat zilele cu ajutorul unui cocktail de droguri, informeaza Telegraph.co.uk.
„Regina Cleopatra era faimoasa pentru frumusetea sa, asa ca este improbabil sa se fi supus unei morti chinuitoare si care ar fi desfigurat-o”, a declarat Schaefer, care a consultat impreuna cu mai multi experti egipteni textele medicale ale vremii si a stat de vorba cu specialisti in muscaturile de serpi.
Cleopatra a vrut sa ramana frumoasa chiar si dupa moarte, astfel ca, cel mai probabil, a folosit un cocktail de opiu, cucuta si aconitum pentru a se sinucide. Acest amestec de plante toxice era foarte cunoscut la acea perioada si ducea la o moarte fara dureri in numai catev ore. In schimb, muscatura unui sarpe ar fi dus la deces in cateva zile si ar fi provocat chinuri cumplite”, si-a expus Schaefer argumentele.
Cleopatra a domnit in Egipt intre 51 si 30 i.e.n., fiind ultimul faraon. Dupa moartea sa, Egiptul a devenit o provincie romana.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: