Home > Uncategorized > Resturile unui sobolan de sase kilograme au fost gasite in Asia

Resturile unui sobolan de sase kilograme au fost gasite in Asia

Odata cu acest rozator au fost descoperite alte 10 specii noi, in Timorul de Est.
In urma cu doar 2000 de ani, cel mai mare „sobolan” din lume cantarea cat o pisica si traia in zona pe care acum o cunoaste sub numele de Timorul de Est.
Scheletul unui rozator impozant  a fost gasit intr-o pestera. Excavatiile au descoperit in total 13 specii de rozatoare, dintre care 11 sunt complet noi. Opt dintre aceste noi specii ajungeau la o greutate de cel putin 1 kg.
Cel mai mare dintre aceste rozatoare avea aproape 6 kilograme. Un soarece de casa are, de exemplu, circa 160 de grame, iar cei mai mari care pot fi gasiti in ziua de astazi pot ajunge la maximum doua kilograme, traind doar in padurile din Filipine si Noua Guinee.
Potrivit foxnews.com, datarea cu ajutorul izotopului de carbon 14 estimeaza o varsta cuprinsa intre 1000 si 2000 de ani. Doar speciile mai mici traiesc incontinuare in zona respectiva.
„Oamenii traiesc pe aceasta insula de peste 40.000 de ani si au vanat mereu aceste rozatoare, dar extinctia lor s-a produs recent”, a declarat cercetatorul Ken Aplin de la CSIRO (Australian Commonwealth Scientific and Research Organization). „Cel mai probabil, despaduririle masive au produs disparitia animalului, dupa ce uneltele de metal au inceput sa fie folosite”.
Aplin si Kris Helgen de la Smithsonian Institute au detaliat descoperirile lor in publicatia „Bulletin of the American Museum of Natural History”.
Click pentru rezolutie mare

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: