Home > Uncategorized > Robotii ar putea cauta fosile pe suprafata satelitului Europa

Robotii ar putea cauta fosile pe suprafata satelitului Europa

Europa, unul dintre satelitii planetei Jupiter are un ocean planetar acoperit de gheata.
Daca exista viata extraterestra pe Europa, unul dintre satelitii planetei Jupiter, in loc sa foram in gheata groasa pentru a vedea daca exista viata dedesubt, am putea trimite roboti care sa caute fosile.
„Un robot prospector trimis acolo ar putea gasi viata extraterestra in timpul vietii noastre”, a sugerat Richard Greenberg de la University of Arizona’s Lunar and Planetary Laboratory din Tucson.
Potrivit space.com, Europa are aproximativ aceeasi marime ca Luna noastra si este acoperita in totalitate de un ocean care ar putea avea o adancime de peste 160 de kilometri. Oceanul este acoperit de o crusta de gheata a carei grosime nu este cunoscuta, dar estimarile spun ca este vorba de doar cativa kilometri.
Oamenii de stiinta nu sugereza ca viata pe Europa a reusit cumva sa ajunga la suprafata, prin gheata groasa. In schimb, ei cred ca fortele uriase gravitationale la care este supusa micuta luna ar putea aduce eventuale forme de viata mai aproape de suprafata.
„Daca exista organisme in oceanele Europei, ne putem imagina ca suprafata este plina de resturi organice”, a mai declarat Greenberg. „Lumea  vorbeste de tot felul de forari prin topire a ghetii, dar cred ca putem sari peste aceasta etapa si sa luam mostre de la suprafata”.
Chiar daca exista viata in oceanul Europei, este neclar insa daca ar fi adusa la suprafata prin diverse procese geologice. Chiar daca nu va fi gasita viata la suprafata planetei, asta nu inseamna ca nu exista de loc pe satelitul lui Jupiter.

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: