Home > Uncategorized > Romania va participa la Cupa Mondiala a robotilor

Romania va participa la Cupa Mondiala a robotilor

Echipa de fotbal a Romaniei nu s-a calificat la Cupa Mondiala din Africa de Sud, dar un roman va participa la RoboCup.
Echipa Oxsy din Sibiu va participa la RoboCup, dupa ce s-au clasat anul trecut pe locul trei, la Graz, fiind automat calificati. In acest an, cupa mondiala la fotbal pentru roboti se va tine la Singapore, intre 19 si 25 iunie.
Potrivit adevarul.ro, echipa Oxsy este condusa de Sebastian Marian din Sibiu, acesta declarand ca in acest an vrea primul loc.
Echipa Oxsy s-a nascut in iulie 2002, odata cu proiectul de diploma in domeniul sistemelor multi-agent, al dipl. ing. Sebastian Marian, absolvent al sectiei de Automatizari si Calculatoare, din cadrul Universitatii “Lucian Blaga” Sibiu. Liga in care echipa sibiana Oxsy participa de ani buni, este “Soccer Simulation“, aceasta liga fiind si cea mai veche, dintre toate ligile existente astazi, in intreaga competitie RoboCup.
RoboCup este un proiect international in domeniul roboticii si al calculatoarelor, ce are ca scop promovarea sistemelor de inteligenta artificiala in intreaga lume, intr-o gama larga de tehnologii de ultima ora, unde pot fi integrate si examinate. RoboCup a ales jocul de fotbal ca subiect de cercetare.  In cadrul acestei competitii se incearca simularea unui joc de fotbal, scopul final declarat fiind dezvoltarea unei echipe de roboti humanoizi autonomi, care sa castige pana in anul 2050 un meci desfasurat dupa regulile FIFA, cu recenta campioana mondiala la fotbal.
 

————————————————————————-
Sursa: realitatea.net

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: