Home > Uncategorized > Sase astronauti incep o calatorie imaginara catre Marte, pentru a dovedi ca este posibila. VEZI VIDEO

Sase astronauti incep o calatorie imaginara catre Marte, pentru a dovedi ca este posibila. VEZI VIDEO

Start pentru voiajul imaginar pe Marte! Voluntarii selectionati pentru simularea unui voiaj spre Marte incep joi un experiment in care vor sta izolati 520 de zile.
Simularea unui voiaj catre Marte, timp de 520 de zile
Cei trei rusi, doi europeni si un chinez vor petrece tot acest timp intr- o “nava” de 180 metri patrati, care imita perfect conditiile unei nave spatiale. Nava care ar putea sa ajunga pe Planeta Rosie va fi ancorata pe tot parcursul experimentului intr-un centru stiintific din centrul Moscovei.
Proiectul a fost creat astfel incat sa fie cat mai realistic posibil, desi unele elemente, precum imponderabilitatea, nu pot fi recreate pe Pamant.”Vor trebui sa se descurce cu consumabile limitate, de exemplu”, a declarat dr. Martin Zell, de la European Space Agency, unul dintre partenerii proiectului.”Asta inseamna ca totul va fi la bord la inceputul misiunii. Nu vor exista re-alimentari, nu vor mai primi alte produse. Va fi ca o misiune reala”, a mai spus Zell.
Patru module ale navei prezinta mediul de viata si de lucru al calatoriei catre si dinspre Marte. Interiorul a fost descorat cu panouri de lemn pentru a da un aspect mai calduros.Al cincelea modul simuleaza conditiile de pe Marte, fiind o camera cu o podea acoperita de nisip si roci.
La jumatatea misiunii, trei dintre membri vor trebui sa se plimbe pe Marte in costume spatiale foarte grele. Cosmonautii vor fi condusi de un inginer marin si antrenor de astronauti, Alexey Sitev, de 38 de ani.Compatriotii sai, Sukhrob Kamolov si Alexander Smoleevskiy sunt pregatiti in medicina, iar cei doi europeni, Diego Urbina si Romain Charles sunt ingineri.Cel de-al saselea membru, chinezul Yue Wang este antrenor de astronauti.
Actiunea vrea sa dovedeasca ca oamenii pot face fata duratei unei expeditii reale spre Marte, care presupune un drum de 250 de zile la dus, 30 de zile petrecute pe Marte si 240 de zile la revenirea pe Pamant.


Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: