Home > Uncategorized > Schelete de gladiatori, vechi de 2000 de ani, descoperite in Anglia

Schelete de gladiatori, vechi de 2000 de ani, descoperite in Anglia

Antropologii au descoperit ramasitele a peste 80 de gladiatori, in morminte vechi de 2000 de ani, in nordul Angliei.
Macelariti in arena de tigri sau ucisi cu lovituri de ciocan de catre un alt luptator, gladiatorii au murit pentru uralele spectatorilor. Asemenea spectacole sangeroase sunt asociate cu Roma antica, dar istoricii cred ca au descoperit un cimitir al gladiatorilor in nordul Angliei.
Ramasitele vechi de 2000 de ani a peste 80 de barbati tineri, mutilati de rani groaznice, au fost descoperite de arheologi la excavarea unei zone rezidentiale din York.
Descoperirea acestora i-a uimit pe experti care credeau ca este vorba de o executie in masa, dar arheologii cred ca au rezolvat misterul. Acestia sustin ca ranile barbatilor, inclusiv decapitarile si o muscatura de tigru, sugereaza ca este vorba de gladiatori care si-au gasit sfarsitul acolo.
Unele schelete aveau urmele de rani vindecate de la arme, iar un altul avea o urma de muscatura de la un tigru sau leu. Potrivit dailymail.co.uk, toti indivizii erau robusti si inalti, iar scheletele aratau urme ale antrenamentelor intense.
Michael Wysocki, antropolog legist, a declarat: „Prezenta urmelor de muscaturi este una dintre cele mai importante dovezi care sugereaza o legatura cu arena gladiatorilor. Nu pare foarte probabil ca un barbat sa fie atacat de un tigru, in urma cu 2000 de ani, in provincia York.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: