Home > Uncategorized > Secretele din spatele cosmarurilor care te fac sa te trezesti brusc noaptea

Secretele din spatele cosmarurilor care te fac sa te trezesti brusc noaptea

Iti pierzi persoana iubita, esti urmarit de un monstru sau alergi ca un nebun sa ajungi la o intalnire importanta sunt cele mai frecvente cosmaruri. Pe multi aceste probleme nici nu-i lasa sa inchida ochii. Altii se lauda ca nu au astfel de vise.
Oamenii de stiinta incearca sa descopere ce se ascunde in spatele acestor vise care nu ne dau pace si ajungem sa ne trezim din ele panicati, potrivit dailymail.co.uk.
Cercetatorii cred ca visele urate ar putea sa nu corespunda in mod direct cu realitatea, ar putea sa reflecte emotiile si grijile unei persoane.Cele mai intalnite cinci teme sunt: caderea in gol, urmarirea, sa te simti ca si cum ai fi paralizat, intarziatul si moartea unei persoane iubite.
Caderea parului sau pierderea dintilor sunt de asemenea teme comune, chiar si pentru aceia care sunt prea tineri sa cheleasca.
Barbatii sunt predispusi la cosmaruri violente in timp ce femeile au adesea cosmaruri despre pierderi si hartuiri sexuale.”Subiecte precum caderea, urmarirea sau paralizia nu au corespondente in viata reala”, spune dr. Michael Schredl de la Asociatia Internationala de studiere a viselor.
“Un monstru care te urmareste poate reflecta o teama din timpul zilei de a te apuca de o treaba pe care ai vrea sa o eviti”, a adaugat Michael Schredl.
Vise despre pierderea parului sau a dintilor sunt frecvente la femei si cel mai probabil semnaleaza nelinistea ca nu vor mai arata bine.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 2000 de femei si barbati care au fost intrebati despre visele lor. O parte mai calma dintre cei chestionati adica 48% au sustinut ca nu au avut niciodata cosmaruri. Unu din zece a spus ca a avut vise infricosatoare de mai multe ori pe an si unu din 20 s-a trezit o data la doua saptamani speriat.
“Cosmarurile sunt raspunsurile pentru ceva ce nu ai rezolvat. Pot fi accentuate de stres”, a declarat expertul Davina Mackail.
“Daca vei rezolva acele probleme, cosmarurile vor disparea. Poti sa te minti atunci cand esti treaz, dar nu si in timp ce visezi”, a mai spus Mackail.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: