Home > Uncategorized > Secretul relatiei perfecte: impreuna mai mult la bine decat la rau

Secretul relatiei perfecte: impreuna mai mult la bine decat la rau

Cercetatorii au descoperit ca o relatie devine mai solida nu doar daca esti la greu alaturi de celalalt, ci si daca ii impartasesti bucuria celui de langa tine. Vestile bune sarbatorite impreuna pot crea legaturi puternice.
Oamenii de stiinta care au studiat interactiunile dintre cupluri spun ca cele mai fericite cupluri sunt cele care raspund pozitiv la reusitele partenerului de viata.
Un feedback favorabil face mai mult decat sa flateze pe cineva. “Arata nu doar reusita, ci si implicarea in relatie prin faptul ca intelegi ca e ceva important pentru celalalt”, a spus Michele Marsh, consultant.
In plus daca discuti cu celalalt despre ce s-a intamplat il va face sa se simta mai bine. Si celalalt trebuie sa fie receptiv, sa-l asculte si sa vorbeasca cu persoana iubita. Daca nu esti bucuros pentru reusita celui de langa tine, acesta va crede ca esti gelos, amenintator sau dezinteresat. In urma unui studiu persoanele care nu au fost incantate de performantele iubitului sau iubitei sunt mult mai predispusi la despartiri.
Cele mai multe victorii sunt usor de indentificat. De exemplu un job nou, dar si cele mai mici conmteaza. Lauda-l si tu daca cel de langa tine iti spune ca a primit un compliment sau a fost apreciat de catre sef. De asemenea apreciaza-l cand vezi ca s-a descurcat in situatii delicate. “Conflictele interpersonale pot fi foarte stresante, asa ca daca li se spune ca s-au descurcat bine ar fi foarte recunoscatori”. Sa nu uiti sa pui intrebari: Cum te-ai decsurcat? sau po’i s[ faci o remarca: “Ai meritat rasplata dupa ce ai muncit atat de mult”. Poti sa-i gadili orgoliul: “Nu m-ai luat prin surprindere, esti tenace”. Cu siguranta persoana de langa tine se va simti mai bine.
Si tu meriti victorii. Daca partenerul tau nu este exuberant dupa ce ii dai o veste buna s-ar putea sa nu-si dea seama cat de important este sprijinul lui pentru tine. Cand se apropie ceva important pregateste-l, numara zilele ca sa stie la ce sa se astepte. Sau poti doar sa-i spui: “Ceva important s-a intamplat si vreau sa sarbatoresc cu tine”. Asta ii arata ca e un lucru important. Cand iti impartaseste succesul spune-i a doua zi ca il apreciezi pentru ca a fost alaturi de tine. “Daca ii vei spune asta va fi atent de fiecare data si situatia se va repeta”.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: