Home > Uncategorized > Senzorul care descopera cancerul in corpul uman, inventat de o romanca

Senzorul care descopera cancerul in corpul uman, inventat de o romanca

O romanca a inventat senzorul care descopera existenta cancerului in corpul uman in doar 6 minute. Cercetatoarea Raluca-Ioana van Staden a fost premiata la Salonul International de Inventii de la Geneva.
Raluca-Ioana van Staden a participat in ultimii trei ani la 6 proiecte nationale de cercetare si a coordonat proiecte de cercetare in Africa de Sud, la Universitatea din Pretoria.
”Este sub un euro si se poate refolosi. Deocamdata dispozitivul este la nivelul de laborator, dar avem un producator din Romania”, a declarat Raluca-Ioana van Staden.
Acest dispozitiv va putea fi folosit pentru testele de rutina, abia dupa ce senzorul se va demonstra ca este compatibil cu intrumentul, in sine, de masurare, al firmei producatoare, a mai spus Raluca-Ioana van Staden.
“Proba de sange pe care o luam nu este cu nimic deosebit fata de cea utilizata in analiza de sange. Si poate fi reutilizata pentru alta analiza”, spune cercetatoarea.Cercetarile romancei in acest sens au inceput cu ani in urma, cand a obtinut niste senzori de care nu a fost multumita. Si acesta a fost pasul spre realizarea acestor senzori pentru determinarea cancerului.
Descoperirea romancei a fost premiata la Salonul International de Inventii de la Geneva.
Pentru realizarea testului, pacientului i se recolteaza sange. “Apoi, noul dispozitiv, impreuna cu alti doi senzori, se introduc in proba de sange si ei transmit rezultatul unui aparat. Dispozitivul este util pentru detectarea a patru tipuri de cancer – de ovare, de san, de prostata si gastro-intestinal”, a declarat, la REALITATEA TV, inventatorul dispozitivului, Raluca-Ioana van Staden.
Potrivit acesteia, senzorul nou inventat detecteaza biomarkerii care apar in organism imediat ce exista o modificare biologica.
 
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: