Home > Uncategorized > Sperma pestilor urati e mai rapida

Sperma pestilor urati e mai rapida

Intr-un studiu, care a avut ca protagonisti pesti de acvariu, s-a descoperit ca masculii mai putin atractivi au cea mai buna sperma.
Cercetatorii au descoperit ca pestisorii frumos colorati din acvariu investesc foarte mult in aceste trasaturi, in dauna calitatii spermei. Oamenii de stiinta au spus, intr-un studiu, ca exista un compromis facut de pești intre anumite caracteristici care ii ajuta sa se reproduca. Potrivit bbc.co.uk, descoperirea a fost publicata in Royal Society journal Proceedings B.
Profesorul Jonathan Evans Centre for Evolutionary Biology, in cadrul University of Western Australia, a condus studiul si a declarat ca experimentele sale au aratat validitatea „teoriei competitiei spermei”, in care femele speciei se imperecheaza cu mai multi masculi, iar calitatea si viteza de inot a spermei determina care peste va fi tatal.
Pestii guppy sunt foarte folositori pentru acest studiu pentru ca masculii au doua comportamente de reproductie diferite, unul care implica curtarea femelei si al doilea care este imperecherea pe ascuns.
„Masculii care recurgeau la imperecherea pe ascuns nu erau la fel de bogati in culori ca restul, dar sperma lor era mai rapida decat a celor care curtau femelele”, a explicat profesorul Evans.
Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: