Home > Uncategorized > Stephen Hawking: Ar trebui sa ne ferim de extraterestri, nu sa ii cautam

Stephen Hawking: Ar trebui sa ne ferim de extraterestri, nu sa ii cautam

Stephen Hawking crede ca ar trebui sa ne ferim de extraterestri si nu sa ii cautam pentru ca foarte probabil nu vor avea intentii pasnice.
Oamenii de stiinta, printre care si marele fizician Stephen Hawking, sugereaza ca extraterestrii ar putea doar sa exploateze resursele naturale ale Pamantului, pentru ca mai apoi sa plece: „Trebuie doar sa ne uitam la noi pentru a ne da seama la ce nivel de inteligenta poate ajunge viata si pentru a vedea pe cine nu vrem sa intalnim”, a declarat Hawking. Acesta spune ca extraterestrii sunt o certitudine, dar in loc ca ii cautam ar trebui sa ii evitam.
Potrivit fizicianului, viata exista cu siguranta in alte parti ale universului, nu doar pe planete, ci chiar in centrul stelelor sau in spatiul interplanetar.
Logica lui Hawking este simpla, cel putin pentru el. Univsersul are circa 100 de miliarde de galaxii, fiecare cu sute de miliarde de stele. Intr-un loc atat de mare, Pamantul nu poate fi singura planeta pe care a evoluat viata.
„Pentru creierul meu matematic, simplul numar ma face sa ma gandesc la viata extrateresta in mod rational. Adevarata provocare va fi insa sa vedem unde sunt extraterestrii”, a mai spus Hawking in noul sau documental pe canalul Discovery, conform timesonline.co.uk. El mai crede ca un contact direct cu o asemenea specie ar fi devastator pentru umanitate.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: