Home > Uncategorized > Studiile arata ca dietele tinute de stramosi pot imbolnavi nepotii

Studiile arata ca dietele tinute de stramosi pot imbolnavi nepotii

N-ar fi trebuit sa fumez, n-ar fi trebuit sa beau, n-ar fi trebuit sa mananc hrana nesanatoasa. Acestea sunt gandurile care trec prin mintea unui bolnav de cancer. Foarte adevarat – spun medicii. Cercetatorii americani au descoperit insa ca eforturile de a duce o viata sanatoasa pot fi inutile cand e vorba de cancer, daca bunicii i-au placut prea mult… prajelile.
Studiile efectuate pe cobai au demonstrat ca riscurile asociate cu dietele bazate pe grasimi nesanatoase pot fi transmise din generatie in generatie.
Chiar daca o persoana are o dieta sanatoasa, obiceiurile alimentare proaste ale parintilor, ale bunicilor sau chiar ale strabunicilor pot influenta dramatic riscul de a face cancer. Cercetatorii nu pot explica excat in ce fel este posibil un asemenea fenomen, insa practic, cel putin la animale, rezultatele vorbesc de la sine.
Majoritatea cobailor cu descendenti care au avut o dieta bazata pe grasimi nesanatoase au dezvoltat boli cancerigene, chiar daca subiectii bolnavi au fost hraniti sanatos.
Si reciproca pare sa fie valabila. Dietele bazate pe alimente sanatoase ale stramosilor protejeaza generatile viitoare de boli degenerative, precum cancerul, bolile de inima sau chiar in fata procesului de imbatranire.
Cercetatoorii sunt convinsi ca aceste influente pot fi transmise vreme de sase ori chiar 7 generatii. Concluziile cercetarii au fost prezentate pentru prima data saptamana trecuta in cadrul intalnirii anuale a Asociatiei americane de cercetari ale cancerului din Washington D.C.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: