Home > Uncategorized > Telefonul mobil ne protejeaza de Alzheimer

Telefonul mobil ne protejeaza de Alzheimer

Undele electromagnetice produse de telefonul mobil ajuta memoria si reduc riscul de aparitie a simptomelor de dementa.
Telefonul mobil este unul dintre accesoriile idispensabile pentru majoritatea dintre noi, iar cand s-a inventat internetul, mobilul a devenit o adevarata necesitate. Odata cu dependența oamenilor pentru tehnologie au aparut și diferite studii, unele pro, altele contra, cu privire la pericolele la care ne expunem atunci cand vorbim la mobil.
Recent, specialiștii au descoperit ca undele electromagnetice emise de aparat in timpul folosirii pot ajuta memoria și, in același timp previn apariția simptomelor de demența. Potrivit acestora, telefonul mobil ne protejeaza de apariția unei  boli teribile, Alzheimer.
Concluziile vin in urma unor teste realizate de cercetatorii americani, subiecții fiind 96 de șoareci modificați genetic pentru a dezvolta Alzheimer. Șoarecii au fost expuși timp de patru ore pe zi undelor electromagnetice emise de telefonul mobil, iar majoritatea au prezentat o imbunatațire a nivelului de concentrare și a memoriei.
“Suntem optimiști și speram sa obținem aceleași rezultate și in cazul oamenilor. Creierul șoarecilor și al nostru funcționeaza similar”, a spus Gary Arendash, de la University of South Florida, citat de DailyMail.
Cu toate acestea, studiul nu respinge teoria potrivit careia daca ne expunem constant undelor electromagnetice putem dezvolta forme rare de cancer la creier.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: