Home > Uncategorized > Teoria evolutiei vietii intr-o supa primordiala este gresita

Teoria evolutiei vietii intr-o supa primordiala este gresita

Timp de 80 de ani, teoria potrivit careia viata a inceput intr-o „supa primordiala” de molecule organice care au evoluat mai apoi in viata complexa, a fost considerata adevarata. Acum insa aceasta teorie a fost demolata de un studiu, publicat in BioEssays, care sustine ca de fapt energia chimica a Pamantului, generata de izvoarele hidrotermale de pe fundul oceanelor, ar fi fost responsabila pentru pornirea proceselor vietii.
„Cartile ne invata acum ca viata s-a nascut in supa organica primordiala si ca primele celule au aparut prin fermentarea acelor substante organice. Noi oferim o noua perspectiva care arata de ce aceasta metoda propusa nu poate functiona”, a declarat realizatorul studiului, Dr. Nick Lane de la University College London. „Prezentam o alternativa in care aratam ca viata s-a nascut din aceste gaze (H2, CO2, N2, si  H2S) si ca energia necesara primelor forme de viata a venit de la izvoare geochimice create de Natura”.
Potrivit esciencenews.com, ipoteza supei a fost propusa pentru prima oara in 1929 cand J.B.S Haldane a publicat o lucrare despre originea vietii  si a argumentat ca radiatia ultravileta a dat energia necesara convertirii metanului, amoniacului si a apei in primii compusi organici din oceanele primitive. Criticii spun insa ca nu a existat suficienta energie pentru a initializa asemenea reactii complexe. Fara o sursa de energie constanta, viata asa cum o stim noi astazi nu poate exista.
„In ciuda neajunsurilor bioenergetice si termodinamice a teoriei vechi de 80 de ani, aceasta ramane singura acceptata despre originea vietii”, a declarat  William Martin, un biolog evolutionist de la Institutul de Botanica III, din Dusseldorf. „Aceasta supa nu are capacitatea de a produce energia necesara vietii”.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: