Home > Uncategorized > Teoria mayasilor privind sfarsitul lumii in 2012, infirmata de oamenii de stiinta

Teoria mayasilor privind sfarsitul lumii in 2012, infirmata de oamenii de stiinta

Un grup de oameni de stiinta mexicani si straini au respins teoria ca in textele stravechi ale civilizatiei maya s-ar regasi profetii privind sfarsitul lumii si mari cataclisme, in decembrie 2012, cum asigura un mare numar de sustinatori ai acestei ipoteze, informeaza sambata agentia EFE.
In editia din mai-iunie a revistei de Arheologie Mexicana editata de Institutul National de Antropologie si Istorie (INAH) expertul Anthony Aveni analizeaza continutul calendarelor maya si asigura ca “la examinarea datelor stiintifice si culturale, predictiile asupra unui cataclism s-au dovedit foarte indoielnice”.
Specialistul in astronomie si antropologie la Universitatea Colgate (New York), Anthony Aveni,  si autorul cartii “The end of time: The maya mistery of 2012”, sustine ca “lectiile istorice si progresele realizate de mayasi – si de alte culturi complexe – au o atractivitate intrinseca. De se sa le imbracam atunci in haine occidentale?” se intreaba el.
Expertul american a amintit ca in ultimii ani au proliferat viziunile catastrofale atribuite mayasilor potrivit carora la “21 decembrie 2012 sistemul calendaristic al civilizatiei maya va reveni la zero pentru a-si reincepe ciclul sau de 5.125 de ani”.
Inaintea de incheierea acestui ciclu, profetii moderni prevestesc formarea unei gauri negre in centrul galaxiei prin alinierea planetelor cu soarele care va rupe echilibrul, “aruncand o mare cantitate de particule”. Astfel, axa magnetica a Pamantului va fi modificata, iar consecintele vor fi nefaste.
Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: