Home > Uncategorized > Titanboa, cel mai mare sarpe care a trait vreodata, manca stramosii crocodililor

Titanboa, cel mai mare sarpe care a trait vreodata, manca stramosii crocodililor

Titanboa avea o lungime de peste 13 metri si a fost cel mai mare sarpe care a trait vreodata. Acest boa constrictor a trait in urma cu 60 de milioane de ani, intr-o zona care acum este Columbia de nord. In urma descoperiri unor fosile, care a fost fost detaliata in „Journal of Vertebrate Paleontology”, cercetatorii de la Universitatea din Florida cred acum prada sa includea si stramosii crocodililor de astazi.
Titanboa
Ramasitele unui animal asemanator crocodilului au fost descoperite langa un sarpe impozant, fiind prima fosila de acest fel descoperita in situl respectiv, Cerrejon Formation.
„Incepem sa avem o idee clara despre fauna de aici”, a declarat Alex Hastings de la Muzeul din Florida, Departamentul de Stiinte Geologice. Hastings crede ca specia neidentificata, numita Cerrejonisuchus improcerus, ar fi fost o prada usoara pentru Titanoboa.
Desi Cerrejonisuchus nu este legat direct de crocodilii moderni, era un factor important in ecosistemul din America de Sud, potrivit paleontologului Jonathan Bloch, tot de la Muzeul din Florida.
„In mod clar, aceasta fosila a facut parte din lantul trofic, atat ca pradator, cat si ca prada”, a declarat Bloch. „Serpii uriasi mananca si in ziua de astazi exemplare din familia Crocodylidae si putem spune cu siguranta ca Cerrejonisuchus era o masa frecventa pentru  Titanoboa”.
Anacondele din zilele noastre consuma constant aligatori in zona Amazonului. Titanoboa ar fi putut inghiti asemenea prazi doar ca aperitiv, potrivit discovery.com.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: