Home > Uncategorized > Topul celor mai inovative 12 tari din lume

Topul celor mai inovative 12 tari din lume

Europa este prezenta in topul celor mai inovative 12 tari din lume cu cinci tari, dintre care Finlanda se afla pe al treilea loc.
Problemele planetei nu au fost niciodata atat de complexe, de unde si dificultatea de a le rezolva. Inovatia, considerata a fi singura plansa de salvare este in zilele noastre o prioritate nationala in toate tarile dezvoltate.
Portalul american de informatii The Daily Beast a stabilit un clasament al tarilor, in materie de inovatie. Pentru realizarea acestuia s-a facut apel la grupul numit I-20, care reuneste “tarii inovatiei” din toata lumea. I-20, marit la responsabilii inovatiei din 25 de tari a lucrat in colaborare cu Institutul pentru Inovatie la Scara Larga. A fost analizata capacitatea a 200 de tari de a rezolva problemele lumii, dintre care 12 s-au detasat de restul plutonului.
Fara surprize, pe primul loc s-au clasat Statele Unite. Votantii au subliniat ca “din cultura americana a asumarii riscurilor rezulta o sursa inepuizabila de vantaje competitive”.
Pe al doilea loc al clasamentului se afla Singapore. Guvernul orasului stat, care are “o stralucitoare capacitate de a se adapta, in ciuda resurselor limitate”,  a incurajat timp de decenii inovatia si a impins cei mai buni studenti sa studieze in strainatate .
Finlanda, tara celor o mie de lacuri, a reusit performanta de a transforma o economie agricola intr-una dintre cele mai efiace si avansate din domeniul tehnologie, ceea ce a clasat-o pe al treilea loc. Tara aloca 3,7% din PIB pentru cercetare si dezvoltare, un buget depasit doar de Suedia. “Niciun alt ecosistem de inovatie nu este mai bine conceput pentru planeta”, au spus cei care au facut clasamentul.
Ca si Statele Unite, Israelul are sute de programe prin care incurajeaza tinerii spre inovatie. “Natiunea start-up isi mentine in permanenta un nivel ridicat de inovatii pertinente”, au spus votantii, care au clasat Israelul pe al patrulea loc.
A cincea in clasament este Coreea de Sud. Votantii subliniaza transformarea impresionanta a acestei economii in numai doua decenii. Ritmul dezvoltarii a fost unul incredibil, tinand cont si de numeroasele probleme, inclusiv cea a Coreei de Nord.
Celelalte tari din clasament sunt, in ordine: Danemarca, India, Germania, Japonia, Chile, Norvegia si Olanda. Prezenta a cinci tari in topul primelor 12 ar putea da sperante Europei, care se confrunta cu o grava criza economica si de incredere.
 
 
 
Advertisements
Categories: Uncategorized Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: