Home > Uncategorized > Tunul cu laser care provoaca voma, noua arma de lupta impotriva piratilor somalezi

Tunul cu laser care provoaca voma, noua arma de lupta impotriva piratilor somalezi

Arma functioneza pe baza a trei raze laser – rosie, albastra si verde, care nu pot fi filtrate prin ochelari de protectie. Producatorii, fosti membri ai Marinei Regale Britanice si fosti politisti, se lauda ca este eficienta pe  raza de patru kilometri, dar se pare ca doar pe 1,5 kilometri este atins punctul maxim de iradiere.
O firma scotiana a conceput o arma menita sa-i tina la distanta pe piratii somalezi: un tun cu raza laser, care le creaza celor tintiti ameteli si stare de voma.Tunul va putea fi folosit si pe aeroporturi, pentru protectia centralelor nucleare sau a chiar yahturilor bogatasilor vanate de paparazzi.
Potrivit site-ului news.scotsman.com, firma Proform si-a deschis un birou la Monaco, pentru a-si deservi clientii. Un asemenea dispozitiv costa 63.000 de euro.
Arma functioneza pe baza a trei raze laser – rosie, albastra si verde, care nu pot fi filtrate prin ochelari de protectie. Producatorii, fosti membri ai Marinei Regale Britanice si fosti politisti, se lauda ca este eficienta pe  raza de patru kilometri, dar se pare ca doar pe 1,5 kilometri este atins punctul maxim de iradiere. Este prevazuta si adaugarea unui dispozitiv cu infrarosu de depistare a intrusilor.
Este prima arma de acest gen destinata navelor comerciale si constituie o solutie mai economica, la costisitoarele escorte militare. In plus, pentru a achizitiona si folosi tunul, nu este  nevoie de un permis special, nefiind o arma letala. Primul exemplar a fost achizitionat de un vas care va traversa Golful Aden luna viitoare.
Inventia scotienilor a fost selectionata pentru Premiile John Logie Baird pentru inovatii. Nu s-a stabilit care este impactul tunului asupra sanatatii.
 

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: