Home > Uncategorized > Ultima sansa pentru Mars Phoenix Lander

Ultima sansa pentru Mars Phoenix Lander

Sansele ca Mars Phoenix Lander sa fie in viata sunt foarte mici, dar NASA vrea sa mai incerce o data sa vada daca micutul rover a supravietuit.
Phoenix a aterizat in zona artica a planetei Marte in mai 2008 si a dus la sfarsit mai multe misiuni in cautarea vietii si a apei. Desi ulterior nu a fost considerata conclusiva, descoperirea apei imediat sub suprafata planetei rosii a dat sperante oamenilor de stiinta ca ar putea exista si viata. A venit apoi iarna martiana si NASA nu a mai auzit nimic de la rover.
NASA foloseste acum satelitul Mars Odyssey pentru o ultima cautare a unui semn din partea lui Phoenix. Din pacate Odyssey a mai efectuat 150 de survolari, in ianuarie, februarie si aprilie, fara succes. Aceasta ultima campanie se va termina pe data de 12 mai.
Desi sperantele sunt putine, NASA nu renunta si a oferit inginerilor care au construit si care au contribuit la misiune, o extensie de doua luni, in ciuda faptului ca solstitiul de primavara a trecut deja, iar roverul va avea mai putina lumina.
Categories: Uncategorized Tags: , , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment