Home > Uncategorized > Un craniu amfibian, vechi de 300 de milioane de ani, a fost descoperit la aeroportul Pittsburgh

Un craniu amfibian, vechi de 300 de milioane de ani, a fost descoperit la aeroportul Pittsburgh

Craniul unui animal carnivor amfibian, care a trait in urma cu 300 de milioane de ani reprezinta unul dintre primele specimene ale vietii vertebrate pe pamant, potrivit oamenilor de stiinta.
Cercetatorii au descoperit craniul fosilizat al creaturii antice in 2004, langa aeroportul international Pittsburgh. Amfibianul a fost numit Fedexia striegeli, dupa compania FedEx care detine terenul unde a fost descoperita fosila si Adam Striegel, cel care a descoperit specimenul intr-o excursie cand studia la Universitatea din Pittsburgh, fiind de curand identificat ca fiind printre primele vertebrate care au pasit pe pamant.
Oamenii de stiinta cred ca specia a trait intr-o perioada importanta in evolutia vertebratelor, care se gaseau doar in apa, pana in acel moment. Clima planetei noastre se schimba in acea perioada, devenind mai calda si mai uscata, dupa ce iesise dintr-o era glaciara.
„Aceasta reducere a ecosistemelor animalelor acvatice a fortat amfibienii sa traiasca mai mult pe Pamant”, a declarat David Brezinski, autorul unui nou studiu, de la Carnegie Museum of Natural History din Pittsburgh, potrivit foxnews.com.
Creatura a trait cu 100 de milioane de ani inaintea mamiferelor si cu 70 de milioane de ani inaintea dinozaurilor. Din cauza miscari placilor tectonice, in acea perioada Pennsylvania se afla aproape de ecuator, avand un climat asemanator bazinului amazonian din ziua de astazi.
Cercetatorii au publicat o lucrare despre scheletul complet al Fedexia striegeli in jurnalul Annals of Carnegie Museum.

————————————————————————-
Sursa:
http://www.realitatea.net/

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: